un dia de naturem...

En un dia de campaments poden passar moltes coses… l’estructura del dia serà semblant a la següent:

 

 

Despertars màgics

Al llevar-nos, abans d’esmorzar, tindrem l’oportunitat de participar de manera voluntària als “Despertars Màgics”, un espai per cuidar i moure el cos, connectar amb un mateix i amb la natura.

 

Esmorzar

 

Activitat de matí

Al llarg del dia farem diverses activitats, algunes guiades o proposades pels acompanyants i altres que poden sorgir com a propostes dels participants.

 

Temps lliure

Una de les intencions del campament és passar uns dies agradables, relaxar el ritme, disposar de temps lliure i de temps per escoltar-nos, descobrir què volem fer, que sorgeixin noves idees, etc. Per tot això hem destinat diferents franges horàries al temps lliure i comptem en poder flexibilitzar molt les activitats proposades en funció de les motivacions que vagin sorgint al grup. Al campament disposarem d’un bon grapat de propostes, joguines (malabars, jocs de taula, instruments musicals, pilotes, raquetes, teles, cinta d'equilibris, etc), eines i material que permetran que cadascú destini el seu temps a allò que més li vingui de gust.

 

Dinar

 

Temps de grup

El temps de grup ens servirà per reflexionar sobre com estan funcionant els campaments i gestionar les possibles millores, posar en comú propostes i idees, prendre decisions, atendre les emocions i els conflictes, etc. Utilitzarem eines d’elderatge i facilitació per acompanyar al grup en la seva organització i funcionament.

 

Berenar

 

Activitat de tarda

Al llarg del dia farem diverses activitats, algunes guiades o proposades pels acompanyants i altres que poden sorgir com a propostes dels participants.

 

Sopar

 

Activitat de nit

Al llarg del dia farem diverses activitats, algunes guiades o proposades pels acompanyants i altres que poden sorgir com a propostes dels participants.

excursions...

Durant els campaments farem diferents passejades i sortides que ens permetran descobrir l’entorn i gaudir d’aventures i caminars compartits.

 

De manera especial, dedicarem dos dies a fer una sortida a Montserrat a peu. Dormirem fent bivac a la muntanya, i ens organitzarem per comissions per decidir quina ruta seguirem, quins queviures necessitarem i quin material ens caldrà portar.

què menjarem...

L'alimentació determina la nostra salut i el nostre estat d’ànim. La dieta que seguirem durant els campaments serà mixta amb opció vegetariana. Predominaran en els nostres menús els cereals integrals, les llegums, les verdures i la fruita, acompanyats, en algunes ocasions, d’una mica de carn o peix.

 

La producció d’aliments té un fort impacte en el medi ambient i escollir on els comprem influeix directament en el model de producció. L’origen dels aliments que oferirem als campaments serà,

en la mesura del que ens sigui possible, de productors ecològics de proximitat.

 

En cas d’al·lèrgies o intoleràncies ens adaptarem a les necessitats de cada participant.

arribada... i moldre!

El transport d’anada i tornada dels campaments corre a càrrec de les famílies dels participants.

Ens trobarem a l’espai d’acampada el dimecres dia 6 de juliol, entre les 10h i les 11h del matí. Tindrem una estona per conèixer les instal·lacions en la que les famílies sereu benvingudes a participar i compartir. A les 12h acomiadarem a les famílies i els campaments començaran amb les primeres activitats per conèixer-nos. Si per alguna família no és possible seguir aquest horari o té dificultats en el transport, trobarem una alternativa.


El darrer dia, diumenge 17 de juliol, oferirem un dinar especial on les famílies estareu convidades a participar. Caldrà que us apunteu en una llista i probablement que feu una petita aportació per compartir les despeses de menjar. Tot plegat ho anirem comentant i concretant.

cuidem l'espai que ens acull..

Ens sembla important cuidar l’espai que ens acull. Per aquest motiu, dedicarem algunes estones d’activitat a fer tasques de neteja del bosc, senyalització del camí, o a cobrir altres necessitats que detectem ja siguin de la natura o de la comunitat d'Irehom.

 

No es tracta de fer un camp de treball, el temps previst a ser dedicat a aquestes tasques serà poc

si bé creiem important que tinguin presència.